Reklama
Składniki:

20 dag makaronu świderki,
1/4 kg czarnych jagód,
3 jabłka,
gruszka,
skórka skrojona z połowy cytryny,
3 łyżki cukru,
szczypta mielonego cynamonu,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Ugotować makaron w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić. Jagody opłukać i odsączyć. Umyte jabłka obrać, pokroić na ósemki. Usunąć gniazda nasienne. Umytą gruszkę obrać, pokroić na ósemki. Usunąć gniazda nasienne. Owoce wsypać do litra wody. Wsypać cukier, skórkę cytrynową i cynamon. Gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Poczekać aż ostygnie. Wyjąć skórkę cytrynową. Podawać na zimno z makaronem.

Reklama
Reklama
Reklama