Jabłkowa zupa z jagodami

Opublikowano: 26.05.2008, 11:01
Reklama
Składniki:
20 dag makaronu świderki,
1/4 kg czarnych jagód,
3 jabłka,
gruszka,
skórka skrojona z połowy cytryny,
3 łyżki cukru,
szczypta mielonego cynamonu,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować makaron w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić. Jagody opłukać i odsączyć. Umyte jabłka obrać, pokroić na ósemki. Usunąć gniazda nasienne. Umytą gruszkę obrać, pokroić na ósemki. Usunąć gniazda nasienne. Owoce wsypać do litra wody. Wsypać cukier, skórkę cytrynową i cynamon. Gotować 10 minut. Zdjąć z ognia. Poczekać aż ostygnie. Wyjąć skórkę cytrynową. Podawać na zimno z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama