Gulaszowa zupa z pomidorami

Opublikowano: 27.04.2008, 20:32
Reklama
Składniki:
1 kg wołowina,
1/2 kg cebuli
3 łyżki margaryny,
2 łyżeczki papryki w proszku,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1,5 litra rosołu może być z kostki,
1/4 litra czerwonego wina,
1 duża puszka obranych pomidorów,
20 dkg żółtego sera,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć. Wyjąć na talerz. Na reszcie tłuszczu podsmażyć cebulę. Dodać paprykę, po chwili dodać wyjęte wcześniej mięso. Wlać koncentrat, rosół i wino. Dodać pomidory. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć. Dusić kwadrans. Zetrzeć ser. Dodawać porcjami mieszając, aby się rozpuścił, tuż przed końcem gotowania. Przyprawić.
Reklama
Reklama
Reklama