Gulaszowa zupa węgierska

Składniki:
60 dag wołowiny bez kości,
1 czubata łyżka smalcu,
3 cebule,
3 ziemniaki,
torebka słodkiej czerwonej papryki,
1 marchew,
1 pietruszka,
1 czerwona papryka,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz,
kminek.
Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobną kostkę, krótko przysmażyć na silnym ogniu na rozgrzanym smalcu w garnku, na końcu smażenia dodać łyżeczkę kminku. Zdjąć z ognia. Wsypać sproszkowaną paprykę i dokładnie rozprowadzić ją w tłuszczu. Dodać posiekaną drobno cebulę, podlać 2 łyżkami wody i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.Dodać drobno pokrojoną paprykę , pietruszkę i marchewkę w cienkich plasterkach, lekko posolić, dusić jeszcze 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy. Dolać wodę, zagotować, wsypać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować do miękkości ziemniaków. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.