Reklama
Składniki:

50 dkg mięsa wołowego,
5 dkg grzybów suszonych,
60 dkg ziemniaków,
marchew,
2 cebule,
20 dkg słoniny,
natka pietruszki,
koper,
pieprz,
sól,
łyżka mąki.

Reklama
Przygotowanie:

Umyć grzyby. Zalać wrzątkiem, gotować pod przykryciem. W innym garnku ugotować mięso, kiedy zmięknie, wyjąć, następnie wrzucić ziemniaki pokrajane w kostkę lub plasterki. Gotować przez 5 minut. Grzyby wrzucić do ziemniaków i gotować jeszcze 5 minut. Marchew pokroić na drobne plasterki, wrzucić do zupy wraz z natką pietruszki i koperku, dodać pokrojoną cebulę. Posolić. Popierzyć. Gotować 8 minut. Ze słoniny, łyżki mąki i dużej cebuli przygotować zasmażkę, zaprawić nią bulion.

Reklama
Reklama
Reklama