Reklama
Składniki:

- 1,5 l bulionu mięsnego z kostki
- 50 dag świeżych grzybów (najlepiej podgrzybków)
- cebula
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
- bułka paryska
- śmietana

Reklama
Przygotowanie:

1. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki.

2. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać grzyby, dusić ok. 20 minut.

3. Dodać bulion, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na koniec zagęścić zasmażką z łyżki masła i mąki.

4. Bułkę pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce masła.

Reklama

5. Zupę podawać z grzankami i gęstą śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama