Flaczki z jarzyn

Opublikowano: 29.05.2008, 23:16
Reklama
Składniki:
4 marchewki,
2 pietruszki,
1/2 selera,
1/2 pora,
1 cebula,
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżeczka masła,
4 naleśniki pokrojone w paseczki,
majeranek,
pieprz,
sól,
kostka warzywna,
4 łyżki śmietany.
Reklama
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w cienkie paseczki i ugotowac w 1,5 l wody z kostką bulionową. Gdy będą miękkie wymieszać mąke z niewielką ilością wody, wlać do warzywnego wywaru i zagotowac. Nastepnie dodać masło i przyprawić doi smaku pieprzem, solą i majerankiem. Przed podaniem dodać śmietanę i pokrojone naleśniki.
Reklama
Reklama
Reklama