Reklama
Składniki:

- ok. 1 kg miąższu dyni
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- kostka rosołowa
- imbir
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- kawałek świeżego ogórka
- koperek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Miąższ dyni potnij na niewielkie kawałki. Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Warzywa zalej zimną wodą, zagotuj.

2. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, do czasu aż warzywa będą miękkie.

3. Zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem, imbirem i octem. Wymieszaj z oliwą z oliwek.

Reklama

4. Rozlej do talerzy, udekoruj plasterkami ogórka i koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama