Reklama

Przygotowanie 25 min * gotowanie 30 min * 1 porcja – ok. 180 kcal

Składniki na 4 porcje:

- ok. 1 kg miąższu dyni
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- kostka rosołowa
- imbir
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- kawałek świeżego ogórka
- koperek
- sól
- pieprz

Reklama

Sposób wykonania:
1. Miąższ dyni potnij na niewielkie kawałki. Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Warzywa zalej zimną wodą, zagotuj.

2. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, do czasu aż warzywa będą miękkie.

3. Zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem, imbirem i octem. Wymieszaj z oliwą z oliwek.

4. Rozlej do talerzy, udekoruj plasterkami ogórka i koperkiem.

Reklama

Kulinarne inspiracje - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama