Dyniowa zupa
Pyszny, aksamitny krem w kolorze pomarańczy

Opublikowano: 19.10.2009, 11:38
Reklama
Przygotowanie 25 min * gotowanie 30 min * 1 porcja – ok. 180 kcal
Składniki na 4 porcje:
- ok. 1 kg miąższu dyni
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- kostka rosołowa
- imbir
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- kawałek świeżego ogórka
- koperek
- sól
- pieprz
Reklama
Sposób wykonania:
1. Miąższ dyni potnij na niewielkie kawałki. Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Warzywa zalej zimną wodą, zagotuj.
2. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, do czasu aż warzywa będą miękkie.
3. Zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem, imbirem i octem. Wymieszaj z oliwą z oliwek.
4. Rozlej do talerzy, udekoruj plasterkami ogórka i koperkiem.
Reklama
Kulinarne inspiracje - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama