Ciepła zupa jogurtowa

Opublikowano: 29.08.2008, 17:00
Reklama
Składniki:
2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego,
2 łyżki mąki kukurydziane,
1 świeże zielone chili bardzo drobno posiekane,
1 cm świeżego bardzo drobno posiekanego imbiru,
2 łyżeczki cukru,
sól,
2 łyżki oleju,
drobno pokrojona świeża kolendra do przybrania.
Przyprawy:
2 liście laurowe,
3 ziarenka zielonego kardamonu,
3 goździki,
2 cm kawałek cynamonu,
1 czerwone chili pozbawione nasion, pokrojone na 3 części,
0,5 łyżeczki ziarenek kminku rzymskiego.
Reklama
Przygotowanie:
Rozetrzeć jogurt z mąką. Wlać trzy szklanki wody. Dodać imbir, chili, cukier i sól. Zagotować. Stale mieszać. Na rozgrzanym oleju uprażyć przyprawy. Dodać curry. Przesypać do zupy. Podgrzać. Posypać kolendrą.
Reklama
Reklama
Reklama