Chłodnik morelowy - przepis
Chłodnik morelowy to prosta letnia zupa na słodko!

Opublikowano: 05.07.2012, 16:05
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 l mleka
- 250 ml kremówki
- 50 dag moreli
- 10 dag cukru pudru
- cynamon
- sok z cytryny
- 2-3 łyżki kaszy manny
Reklama
Przygotowanie:
- Kaszę ugotować na mleku, ciągle mieszając, aż będzie miękka. Odstawić w chłodne miejsce.
- Morele umyć, przekroić, usunąć pestki, zalać niewielką ilością wody i gotować do miękkości. Zmiksować.
- Połączyć morele z mlekiem i cukrem, dokładnie wymieszać.
- Śmietanę ubić. Dodać do moreli i mleka. Przyprawić. Ochłodzić.
Reklama
Reklama
Reklama