Chłodnik z Andaluzji

Opublikowano: 13.08.2008, 12:39
Reklama
Składniki:
1 litr niegazowanej wody mineralnej,
3 łyżki oliwy z oliwek (extra vergine),
5 dojrzałych pomidorów,
4 czerwone papryki,
1 obrany, świeży ogórek,
2 kromki pieczywa testowego, zrumienionego,
4 ząbki czosnku,
sól,
cukier,
czerwony pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone i obrane ze skórki pomidory kroimy na drobne kawałki. Sparzyć i obrać pomidory. Pokroić na małe kawałki. W małe kawałki pokroić również paprykę i ogórki. Zmiksować z wodą, oliwą i czosnkiem. Po czym przecedzić. Przyprawić. Schłodzić w lodówce. Podawać z pokrojonym pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama