Reklama
Składniki:

- 1 ogórek
- po 1/2 l gęstego jogurtu i przegotowanej wody
- 2 łyżki oliwy
- 5 dag orzechów włoskich
- 3 ząbki czosnku
- koperek
- sól
- pieprz
- cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Ogórek umyj, obierz, pokrój w małą kostkę. Oprósz solą, odstaw na 5 minut. Orzechy i koperek posiekaj.

2. Czosnek obierz, posiekaj, rozetrzyj z solą i oliwą.

3. Jogurt ubij z zimną wodą (jeśli jest rzadki, nie rozcieńczaj go, tylko weź litr jogurtu). Ogórek przepłucz, by usunąć sól. Dodaj do jogurtu, połącz z orzechami, czosnkiem i oliwą, dopraw.

Reklama

4. Naczynie z zupą przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki, aby się dobrze schłodziła.

Reklama
Reklama
Reklama