Cebulowa zupa z kabanosami: składniki i sposób przygotowania
Cebulowa zupa z kabanosami to pomysł na zupę inną, niż wszystkie.
Opublikowano: 27.04.2008, 13:05
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 l rosołu (bulion wołowy z kostek).
- 6 cebul.
- puszka pomidorów (bez skóry w zalewie).
- 1 łyżeczka oregano.
- 4 ząbki czosnku.
- 5 kropli tabasco.
- sól,
- pieprz,
- papryka,
- 1 podwójny kabanos.
- 2 łyżki śmietany.
- masło,
- 2 łyżek mąki.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać cebulę i pokroić. Obrać czosnek i zmiażdżyć. Udusić na maśle. Opószyć mąką i przyprawami. Wlać pomidory. Walać rosół. Gotować 20 minut. Pokroić kabanosy i dodać pod koniec gotowania. Doprawić śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama