Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 l rosołu (bulion wołowy z kostek).
  • 6 cebul.
  • puszka pomidorów (bez skóry w zalewie).
  • 1 łyżeczka oregano.
  • 4 ząbki czosnku.
  • 5 kropli tabasco.
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka,
  • 1 podwójny kabanos.
  • 2 łyżki śmietany.
  • masło,
  • 2 łyżek mąki.
Reklama
Przygotowanie:

Obrać cebulę i pokroić. Obrać czosnek i zmiażdżyć. Udusić na maśle. Opószyć mąką i przyprawami. Wlać pomidory. Walać rosół. Gotować 20 minut. Pokroić kabanosy i dodać pod koniec gotowania. Doprawić śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama