Reklama
Składniki:
2 pęczki botwiny,
2 łyżki przecieru buraczanego,
4 szklanki bulionu warzywnego,
pół pęczka szczypiorku,
pół pęczka natki pietruszki i koperku,
pół szklanki śmietany 18%,
łyżeczka mąki,
2 jajka ugotowane na twardo,
cukier,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Botwinę opłukać i pokroić na kawałki. Do garnka wlać szklankę bulionu. Wsypać botwinę. Dusić 4 minuty. Wsypać połowę posiekanej zieleniny. Wlać pozostały bulion i koncentrat. Mąkę rozprowadzić ze śmietaną i kilkoma łyżkami bulionu. Wlać. Przyprawić. Gotować ok. minutę. Jajka przekroić. Porozkładać na talerze. Zalać zupą. Posypać pozostałą zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama