Barszcz biały z chrzanową chmurką

Opublikowano: 30.03.2010, 12:57
Reklama
Składniki:
- 1 porcja włoszczyzny bez kapusty
- 100 g obranego korzenia chrzanu
- 4 ząbki czosnku
- liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu
- majeranek
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 2 torebki Barszczu białego KNORR
- 1/2 kg surowej białej kiełbasy
- 2 jaja na twardo
Reklama
Przygotowanie:
1. Zalej wodą obraną i umytą włoszczyznę, dodaj kawałek chrzanu, czosnek i przyprawy. Gotuj około 30 minut, odcedź.
2. Włóż białą kiełbasę do wrzącego wywaru i gotuj powoli przez około 20 minut, następnie kiełbasę przełóż na talerz.
3. Dodaj do wywaru rozmieszany ze śmietaną Barszcz biały KNORR, całość gotuj jeszcze około 8 minut.
Reklama
4. Podawaj z połówkami jaja na twardo i białą kiełbasą.
Reklama
Reklama
Reklama