Reklama
Składniki:

- 1 porcja włoszczyzny bez kapusty
- 100 g obranego korzenia chrzanu
- 4 ząbki czosnku
- liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu
- majeranek
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 2 torebki Barszczu białego KNORR
- 1/2 kg surowej białej kiełbasy
- 2 jaja na twardo

Reklama
Przygotowanie:

1. Zalej wodą obraną i umytą włoszczyznę, dodaj kawałek chrzanu, czosnek i przyprawy. Gotuj około 30 minut, odcedź.

2. Włóż białą kiełbasę do wrzącego wywaru i gotuj powoli przez około 20 minut, następnie kiełbasę przełóż na talerz.

3. Dodaj do wywaru rozmieszany ze śmietaną Barszcz biały KNORR, całość gotuj jeszcze około 8 minut.

Reklama

4. Podawaj z połówkami jaja na twardo i białą kiełbasą.

Reklama
Reklama
Reklama