Barszcz biały z aromatycznymi kotlecikami z jaj

Opublikowano: 23.03.2010, 09:44
Reklama
Składniki:
- 3 jaja na twardo
- 4 plasterki szynki lub wędzonej kiełbasy
- 1 jajo
- 2 łyżki bułki tartej
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2-3 łyżki oleju
- 200 g świeżej lub mrożonej włoszczyzny pokrojonej w paski
- 1 torebka Barszczu białego KNORR
- 1 ugotowany ziemniak
- posiekana natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
1. Pokrój w kostkę ugotowane jaja i szynkę, dodaj surowe jajo, łyżkę bułki tartej oraz gałkę muszkatołową. Dopraw masę do smaku, wymieszaj delikatnie i uformuj 6 pulpetów. Obtocz je w pozostałej bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.
2. Zagotuj 750 ml wody, dodaj włoszczyznę, pokrojonego ziemniaka i wsyp zawartość torebki Barszczu białego KNORR. Gotuj przez około 5 minut.
Reklama
3. Zalej pulpeciki gorącym barszczem, udekoruj natką.
Reklama
Reklama
Reklama