Reklama
Składniki:

piersi z kurczaka, albo zbliżona ilość wołowiny,
2 czerwone cebule,
1 papryczka chili,
3-4 średnie ziemniaki,
1 banan,
pół szklanki mleka kokosowego,
1 łyżka masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso pokroić w dużą kostkę i gotować w niedużej ilości wody lub bulionu, dodać do garnka cebule w plastrach, drobno pokrojoną papryczkę chili. Przyprawić. Gotować kilka minut. Dodać ziemniaki pokrojone w kawałki i wcześniej obgotowane w innym garnku oraz pokrojony w kawałki banan. Gotować na małym ogniu 1 godz. uważając, aby nie wygotowała się woda i mieszając od czasu do czasu. Wyjąć mięso, resztę zmiksować. Dodać mleko kokosowe i masło. Zupa ma być dość gęsta, ale można dolać nieco wody. Włożyć mięso do zupy.

Reklama
Reklama
Reklama