Azjatycka zupa warzywna

Opublikowano: 29.05.2008, 22:47
Reklama
Składniki:
2 dag grzybów Mun,
1 szkl groszku zielonego,
30 dag piersi z kurczaka,
1 zółta papryka,
1 czerwona papryka,
pęczek szczypiorku,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
8 dag ryżowego makaronu,
6 szklanki wywaru warzywnego,
5 łyżek sosu sojowego,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Grzyby namoczyć na noc. Do wywaru warzywnego dodać sos sojowy i gotować w nim pierś z kurczaka około 15 minut. Paprykę pokroić w kostkę, grzybki w paseczki a szczypiorek posiekać. Warzywa i groszek zielony wrzucić do gotującego się rosołu. Wyjąć mięso i pokroić go w kostkę. Dodać do zupy. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą i połączyć z rosołem. Doprawić do smaku sosem sojowy, pieprzem i solą. Zagotować. Dodać makaron ryżowy i jeszcze 3 minuty gotować.
Reklama
Reklama
Reklama