Reklama
Składniki:

- 200 g pomidorów bez skóry w zalewie
- 1 cebula
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 seler
- 100 ml śmietanki 18%
- KAMIS Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem KAMIS
- KAMIS Chilli
- KAMIS Czosnek suszony w płatkach
- KAMIS Natka pietruszki
- KAMIS Pieprz kolorowy w młynku
- KAMIS Sól morska w młynku

Reklama
Przygotowanie:

1. W jednym garnku podsmażyć połowę cebuli. Dodać pomidory, chili, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, podlać 1/2 bulionu, gotować kilka minut. Na koniec dokładnie zmiksować, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą morską.

2. W drugim garnku podsmażyć pozostałą cebulę, zalać bulionem, dodać pokrojonego w kostkę selera, płatki czosnku, gotować kilkanaście minut. Pod koniec dodać śmietankę, doprawić pieprzem i solą.

Reklama

3. Obie zupy podawać w jednym talerzu, wlewając tak, aby powstały romantyczne wzory.

Reklama
Reklama
Reklama