Reklama
Składniki:

15 dag chleba,
10 łyżek oliwy,
4 ząbki czosnku,
10 dag suchej ostrej kiełbasy,
20 dag czerwonej papryki (bez skórki),
30 dag pomidorów,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić chleb. Podpiec w piekarniku. Na rozgrzaną olwię wsypać czosnek. Zarumienić. Przełożyć do garnka. Pokroić kiełbasę na plasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki. Wsypać z papryką do garnka. Stale mieszając, podgrzewać 2 minuty. Sparzyć pomidry, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Wsypać do garnka. Smażyć 5 minut. Następnie wsypać chleb. Wlać dwa litry wrzątku. Dodać sól do smaku. Dusić 60 minut na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama