Reklama
Składniki:

120 ml oliwy,
10 listków świeżej szałwii,
mała puszka fasoli,
2 marchewki,
2 łodygi selera naciowego,
25 dag kapusty włoskiej,
cebula,
ząbek czosnku,
5 szkl. wywaru warzywnego,
4 kromki chleba,
4 jajka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Na podgrzaną oliwę wrzucić posiekany ząbek czosnku i przesmażyć. Dodać obraną, pokrojoną marchewkę, seler i cebulę oraz posiekaną kapustę. Stale mieszać. Smażyć 5 minut. Odsączyć fasolę. Wsypać. Wlać wywar z warzyw. Gotować na małym ogniu przez pół godziny. Posolić. Popierzyć. Na złoty kolor opiec kromki chleba. Rozlać zupę na talerze. Udekorować listkami szałwii i wbić po jajku.

Reklama
Reklama
Reklama