Ziemniaczana sałatka z wątróbką drobiową

Opublikowano: 16.02.2011, 11:12
Reklama
Składniki:
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- 25 dag drobiowych wątróbek
- kawałek kalafiora (może być mrożony)
- pół strąka świeżej, czerwonej papryki
- 1 ostra papryka marynowana
- 2 cebulki dymki lub pęczek szczypiorku
- oregano
- 3–4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, pokrój w kostkę.
2. Wątróbkę oczyść, opłucz, osącz, obsmaż na 1–2 łyżkach oleju. Oprósz oregano, chwilę duś.
3. Kalafior oczyść, podziel na małe różyczki. Ugotuj na półmiękko.
4. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Dymkę oczyść, posiekaj.
Reklama
5. Składniki sałatki wymieszaj, dopraw do smaku, skrop olejem.
Reklama
Reklama
Reklama