Reklama
Składniki:

- 4 średniej wielkości ziemniaki
- 25 dag drobiowych wątróbek
- kawałek kalafiora (może być mrożony)
- pół strąka świeżej, czerwonej papryki
- 1 ostra papryka marynowana
- 2 cebulki dymki lub pęczek szczypiorku
- oregano
- 3–4 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, pokrój w kostkę.

2. Wątróbkę oczyść, opłucz, osącz, obsmaż na 1–2 łyżkach oleju. Oprósz oregano, chwilę duś.

3. Kalafior oczyść, podziel na małe różyczki. Ugotuj na półmiękko.

4. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Dymkę oczyść, posiekaj.

Reklama

5. Składniki sałatki wymieszaj, dopraw do smaku, skrop olejem.

Reklama
Reklama
Reklama