Reklama
Składniki:

- 10 małych ziemniaków
- 10 dag plasterków salami o smaku paprykowym
- 3 średnie kiszone ogórki
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 małe czerwone cebulki
- 1/2 pęczka natki
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego
- 10 dag sera żółtego
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, przekrój na krzyż. Cebule i ogórki pokrój w cienkie plasterki. Paprykę oczyść, pokrój w kosteczkę. Natkę posiekaj. Ser pokrój w kostkę.

Reklama

2. Składniki wymieszaj z salaterce. W soku z cytryny lub occie rozpuść szczyptę soli, wlej olej, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama