Zielona sałatka z kiełkami

Opublikowano: 26.04.2010, 11:30
Reklama
Składniki:
- 1/2 główki sałaty karbowanej umytej i porwanej na kawałki
- po jednym opakowaniu kiełków brokułu i lucerny
- pęczek rzodkiewek pokrojonych na ćwiartki
- świeży ogórek pokrojony w plasterki
- 10 dag pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki tartego parmezanu
Reklama
Sos:
- malutka starta cebula
- 2 łyżki białego wina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z całej cytryny
- 2 łyżki białego octu winnego
- szczypta cukru
- sól
- biały mielony pieprz
Przygotowanie:
1. W miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos. Odstaw na 15 minut, aby się ze sobą „przegryzły”.
Reklama
2. Warzywa połącz ze sobą. Przełóż do czterech miseczek, polej przygotowanym sosem. Posyp obficie kiełkami oraz parmezanem. Podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama