Reklama
Składniki:

- 1/2 główki sałaty karbowanej umytej i porwanej na kawałki
- po jednym opakowaniu kiełków brokułu i lucerny
- pęczek rzodkiewek pokrojonych na ćwiartki
- świeży ogórek pokrojony w plasterki
- 10 dag pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki tartego parmezanu

Reklama

Sos:
- malutka starta cebula
- 2 łyżki białego wina
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z całej cytryny
- 2 łyżki białego octu winnego
- szczypta cukru
- sól
- biały mielony pieprz

Przygotowanie:

1. W miseczce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos. Odstaw na 15 minut, aby się ze sobą „przegryzły”.

Reklama

2. Warzywa połącz ze sobą. Przełóż do czterech miseczek, polej przygotowanym sosem. Posyp obficie kiełkami oraz parmezanem. Podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama