Reklama
Składniki:

2 pory,
4 plastry szynki,
250 ml śmietany,
2 jajka,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
pęczek szczypiorku,
ser żółty starty,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Szynkę pokroić. Pory obrać i pokroić w plasterki. Jajko ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Opłukać i posiekać szczypiorek. Obrać i pokroić na półplasterki cebulę. Wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Przesypać warzywa. Roztopić masło. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Wymieszać ze śmietaną i czosnkiem. Zalać warzywa. Posypać gęsto serem żółym. Zapiec.

Reklama
Reklama
Reklama