Włoska sałatka z jajkami i marchewką

Opublikowano: 25.11.2011, 10:43
Reklama
Składniki:
- 3 grube ugotowane marchewki
- szklanka groszku konserwowego
- 3 jajka
- 2 jabłka
- 2 ogórki kiszone
- szklanka majonezu
- łyżka cukru
- szczypta imbiru
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Z ugotowanych marchewek wydrążyć łyżką do melonów okrągłe kuleczki. Jeżeli nie mamy takiej łyżki to można marchewki pokroić w kostkę.
2. Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut) w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Jabłka i ogórki obrać, grubo posiekać. Groszek odsączyć na sicie.
Reklama
3. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, dodać majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, szczyptą imbiru i świeżo startej gałki muszkatołowej. Przed podaniem sałatkę dowolnie udekorować.
Reklama
Reklama
Reklama