Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 45 dag fasolki szparagowej zielonej i żółtej
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • garść kiełków fasoli
  • kolendra lub natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wegetariańską sałatkę z fasolki szparagowej!

  1. Fasolkę przebierz, odetnij końcówki i obgotuj we wrzątku. Ostudź.
  2. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
  3. Czosnek obierz i drobniutko posiekaj razem z kolendrą.
  4. Wymieszaj z oliwą i pomidorami.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Wszystkie składniki wymieszaj i posyp kiełkami fasoli.
Reklama

Więcej fasolki? Polecamy:

Jak gotować fasolkę szparagową?
Dania z fasolki szparagowej - 18 przepisów
Naleśniki z fasolką szparagową - przepis
Tarta z fasolką szparagową - przepis

Reklama
Reklama
Reklama