Reklama
Składniki:

słoik odciśniętego selera konserwowanego,
ugotowane marchewki pokrojone w talarki lub w kostkę,
puszka kukurydzy,
30 dag szynki (chuda) pokrojona drobno,
puszka czerwonej fasoli,
4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę,
6 jajek pokrojonych w kostkę,
duży por.

Reklama

Sos:
średni słoik majonezu wymieszany z 1 małym jogurtem naturalnym,
20 dag utartego żółtego sera.

Przygotowanie:
Reklama

Sałatka jest idealna wtedy, gdy szykuje nam się przyjęcie, na którym jest dużo gości. Robi się ją bardzo szybko. Składniki układamy warstwami. Kolejność warstw podałam w składnikach. Na końcu miskę z sałatką przykrywamy folią, aby nie wysechł ser, a następnie wkładamy ją do lodówki. Sosem zalewamy wszystkie warstwy. Posypujemy serem.

Reklama
Reklama
Reklama