Szpinak z łososiem - przepis
Szpinak z łososiem to danie dla każdej osoby, która dba o linię, zdrową cerę i kocha gotować. Sprawdź przepis!

Opublikowano: 10.04.2013, 05:23
Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 10 dag wędzonego łososia
- 1 biały grejpfrut
- 1 czerwona cebula
- 15 dag liści szpinaku
Reklama
Sos:
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki wina
- łyżka soku z cytryny
- ząbek czosnku
- posiekana natka
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Reklama
- Grejpfrut oczyść i wykrój z miąższu fileciki. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Szpinak opłucz, osącz, odetnij korzonki. Ułóż na półmisku. Dodaj cebulę i grejpfruta. Na wierzchu ułóż cienkie plastry łososia.
- Przygotuj sos z podanych składników. Polej nim sałatkę i od razu podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama