Świderki z jajkiem

Opublikowano: 07.12.2007, 15:50
Reklama
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanych świderków lub innego makaronu
- 2 jajka
- kilka ostrych marynowanych papryczek
- 1 dymka ze szczypiorem
- sól morska
- pieprz
- oliwa z oliwek
Reklama
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na cząstki, ostre papryczki osączyć z zalewy. Dymkę oczyścić, dokładnie opłukać, pokroić na plasterki razem ze szczypiorem, wymieszać z makaronem, jajkami i papryczkami. Sałatkę oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą z oliwek, można dodać łyżeczkę marynaty z papryczek, starannie wymieszać, wstawić do lodówki, przed podaniem ponownie wymieszać.
Reklama
Źródło: "Przyajciółka"
Reklama
Reklama
Reklama