Selerowa sałatka z sosem ziołowym

Opublikowano: 07.05.2008, 09:15
Reklama
Składniki:
1 seler korzenny,
3 łyżki soku z cytryny,
1/2 szklanki posiekanej czerwonej cebuli,
1/4 szklanki posiekanej cebuli,
1/4 szklanki musztardy,
1/2 szklanki oliwy z oliwek,
2 łyżki śmietany,
1/4 szklanki posiekanej świeżej mięty,
sól i świeżo zmielony pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obrany seler zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z sokiem z cytryny. Połączyć z cebulami. Wymieszać musztardę z oliwą. Dodać miętę. Ubić trzepaczką.Warzywa zalać sosem. Dodać przyprawy do smaku. Schłodzić.
Reklama
Reklama
Reklama