Sałatka ziemniaczana
Z czerwoną cebulą

Opublikowano: 25.11.2009, 08:15
Reklama
Przygotowanie ok. 30 min * 1 porcja – ok. 110 kcal
Reklama
Składniki na 4 porcje:
- 3 ziemniaki
- 2 czerwone cebule
- 2 kiszone ogórki
- pęczek rzodkiewek
- 5 łyżek jogurtu
- kminek
- natka pietruszki
- sól
-pieprz
Sposób wykonania:
1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką, ugotuj w skórce, przestudź, obierz, pokrój na cząstki lub grube półplasterki.
2. Cebule obierz, pokrój na plasterki, kiszone ogórki podziel na cząstki, rzodkiewki umyj, obetnij listki, potnij w plasterki lub ósemki, wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, posyp kminkiem.
3. Jogurt przypraw do smaku solą i pieprzem, polej sałatkę, posyp natką, przed podaniem wymieszaj.
Reklama
Sałatkowy zawrót głowy - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama