Reklama
Składniki:

- 10 dag młodych listków szpinaku
- 5 kromek chleba tostowego
- 10 cienkich plasterków surowego boczku
- szklanka wiórków parmezanu
- 1/2 szklanki prażonych orzechów włoskich
- 7 łyżek oleju
- łyżka miodu
- łyżeczka soku z cytryny
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Z kromek chleba odetnij skórki, miąższ pokrój w kostkę. Polej 2 łyżkami oleju i usmaż na rumiano na patelni.

Reklama

2. Plasterki boczku przekrój na pół, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz w piekarniku na rumiano. Pozostały olej połącz z miodem, sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszaj z opłukanym szpinakiem, przełóż do miski, posyp grzankami, prażonymi orzechami, parmezanem i obłóż boczkiem.

Reklama
Reklama
Reklama