Reklama
Składniki:

- 30 dag świeżych liści szpinaku
- olej
- 3 łyżki białego octu winnego
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 piersi z kurczaka
- sól, pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Szpinak dokładnie opłukać, odciąć twarde ogonki, większe liście przekroić na pół.

2. Olej (5–6 łyżek) wymieszać z octem, solą i pieprzem. Można dodać parę pokrojonych drobniutko suszonych pomidorów. Szpinak przełożyć do miski, polać przygotowanym sosem, posypać parmezanem.

3. Piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski. Usmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą i pieprzem. Dołożyć do sałatki.

Reklama

4. Całość można posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii.

Reklama
Reklama
Reklama