Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie rukoli
- 1 melon miodowy
- 10 dag zielonych winogron
- 20 dag sera brie

Reklama

Na winegret z chili:
- 1 papryczka chili
- 4–5 łyżek oliwy
- 2–3 łyżki jabłkowego octu winnego
- 2–3 łyżki soku jabłkowego
- 2–3 łyżki jasnego sosu sojowego
- sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Na winegret: oliwę wymieszaj z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodaj oczyszczoną z pestek
drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

2. Rukolę opłucz, osącz i osusz. Melon umyj, osusz, przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skórki, a miąższ pokrój na kawałki. Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń pestki. Ser pokrój w kostkę.

Reklama

3. Składniki sałatki przełóż do miski, polej sosem winegret, wymieszaj i podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama