Reklama
Składniki:

- 1 bulionetka Bulion drobiowy KNORR
- 300 g ziemniaków
- 100 g wędzonego łososia
- 1 średniej wielkości czerwona cebula
- 50 g suszonych pomidorów
- 50 g oliwek czarnych
- 50 g oliwek zielonych
- 1 pęczek szczypiorku
- 50 ml oliwy z oliwek
- 20 ml białego octu winnego
- 2 łyżki musztardy
- 1 ząbek czosnku

Reklama
Przygotowanie:

1. Rozpuść bulionetkę Bulion drobiowy KNORR w 1/2 l wrzącej wody.

2. Obierz ziemniaki, pokrój w 0,5 cm plastry i obgotuj w bulionie przez około 4 minuty, następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia.

3. Pokrój łososia, cebulę i suszone pomidory w cienkie paski, oliwki w cienkie plasterki, szczypiorek posiekaj drobno.

Reklama

4. Wymieszaj w misce oliwę, ocet winny, musztardę i 50 ml wcześniej używanego do gotowania ziemniaków bulionu, dodaj posiekany czosnek i szczypiorek. Zalej tak przygotowanym dressingiem pozostałe składniki sałatki, wymieszaj i podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama