Sałatka z zielonych warzyw

Opublikowano: 30.04.2008, 17:54
Reklama
Składniki:
1 brokuł,
1 zielona papryka,
1 puszka zielonego groszku,
2 kiszone ogórki (najlepiej małosolne),
3 - 4 młode ziemniaki ugotowane w mundurkach i obrane ze skórki,
1 pęczek dymki,
pieprz,
sól.
Sos:
4 łyżki musztardy,
6 łyżek oliwy.
Reklama
Przygotowanie:
Różyczki brokuła krótko obgotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz groszek. Oczyszczoną paprykę, ogórki i ziemniaki pokrój w kostkę. Dymkę posiekaj. Składniki wymieszaj, posyp obficie pieprzem. Przygotuj sos, mieszając musztardę z oliwą (obie powinny mieć temperaturę pokojową sosu nie należy miksować). Polej składniki sałatki, jeszcze raz wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama