Sałatka z wędzoną makrelą
Wędzoną rybę możesz zastąpić tuńczykiem z puszki. Najlepiej, żeby był to zwarty filet (potem podzielisz go na mniejsze części).

Opublikowano: 03.01.2011, 07:35
Reklama
Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 250 kcal
Reklama
Składniki na 8 porcji:
- 2 wędzone makrele
- 1 szklanka ryżu
- 1 strąk czerwonej papryki
- 2 kiszone ogórki
- 1 cebula
- pół słoika majonezu
- pół pęczka koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku, wystudź.
2. Z ryby zdejmij skórę, usuń ości, podziel ją na kawałki. Paprykę i ogórki pokrój w dużą kostkę.
3. Dno półmiska posmaruj warstwą majonezu. Wyłóż na nią ryż, potem rybę i paprykę, brzeg posyp koperkiem. Udekoruj ogórkiem
i majonezem, oprósz pieprzem.
Reklama
Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama