Reklama
Składniki:

- 5 dag ryżu
- 1 mały por
- 1 puszka fileta z tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- mielona papryka
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudź.

2. Por oczyść, opłucz, pokrój w talarki. Połóż na sicie, przelej wrzątkiem, dokładnie odsącz.

3. Kukurydzę i tuńczyka osącz z zalewy.

4. Majonez utrzyj z 2 łyżkami oleju z tuńczyka.

Reklama

5. Ryż wymieszaj z porem, kukurydzą i rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.

Reklama
Reklama
Reklama