Sałatka z tuńczykiem i z porem

Opublikowano: 29.03.2011, 13:23
Reklama
Składniki:
- 5 dag ryżu
- 1 mały por
- 1 puszka fileta z tuńczyka w oleju
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- mielona papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudź.
2. Por oczyść, opłucz, pokrój w talarki. Połóż na sicie, przelej wrzątkiem, dokładnie odsącz.
3. Kukurydzę i tuńczyka osącz z zalewy.
4. Majonez utrzyj z 2 łyżkami oleju z tuńczyka.
Reklama
5. Ryż wymieszaj z porem, kukurydzą i rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem.
Reklama
Reklama
Reklama