Sałatka z tuńczykiem

Opublikowano: 12.11.2007, 13:16
Reklama
Składniki:
- 20 dag makaronu rurki
- 2 pomidory
- puszka tuńczyka w oleju
- 2 łyżki czarnych oliwek
- sól
- pieprz
- listki świeżej bazylii
Reklama
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, ostudzić. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Makaron wymieszać z pokrojonymi pomidorami, kawałkami tuńczyka i oliwkami. W razie potrzeby można dodać trochę osączonego z tuńczyka oleju. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną bazylią. Do sałatki można ewentualnie dodać kilka filecików anchois.
Reklama
Reklama
Reklama