Sałatka z szynką i ryżem

Opublikowano: 07.12.2007, 13:02
Reklama
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
- puszka kukurydzy
- garść ugotowanej zielonej fasoli szparagowej
- 2 łyżki sezamu
- 1 strąk czerwonej papryki
- 1 pomidor
- 2 ząbki czosnku
- 25 dag wędzonej szynki
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny lub ocet winny
Reklama
Przygotowanie:
Szynkę pokroić na kawałki. Z pomidora zdjąć skórkę, wyjąć pestki, posiekać. Papryk opłukać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić. Fasolkę pokroić, kukurydzę osączyć z zalewy. Połączyć składniki sałatki. Na sos rozetrzeć czosnek z solą i pieprzem, dodać sok z cytryny lub ocet winny i oliwę, wymieszać, polać sałatkę, posypa uprażonym sezamem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama