Reklama
Składniki:

- główka sałaty rzymskiej
- 1/2 główki sałaty lodowej
- pęczek małych liści botwinki
- 6–8 plasterków suszonej szynki
- 15 pomidorków koktajlowych
- duży pomidor
- pęczek rzodkiewek
- ogórek
- 1/4 pęczka dymki

Reklama

Sos:
- 10 łyżek oliwy
- 4 łyżki soku z cytryny
- łyżka łagodnej musztardy
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

1. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i łyżką musztardy. Dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw do lodówki.

2. Wszystkie warzywa opłucz, a następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Rzodkiewki i ogórek pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Pomidor (najlepiej malinowy) pokrój na 8 części.

Reklama

3. Sałaty porwij na kawałki. W dużej misce wymieszaj przygotowane składniki. Obłóż plasterkami szynki zwiniętymi w ruloniki. Posyp posiekaną dymką i polej sosem.

Reklama
Reklama
Reklama