Reklama
Składniki:

- 12 cienki plasterków szynki dojrzewającej
- 12,5 dag serka mascarpone
- 1 czubata łyżka musztardy francuskiej
- 3 duże pomarańcze
- 2 awokado
- 3 figi

Reklama

Na sos:
- 7 łyżek oliwy z pestek winogron
- 1 płaska łyżeczka musztardy francuskiej
- szczypta pieprzu

Przygotowanie:

1. Serek mascarpone wymieszaj z musztardą i szczyptą pieprzu. Masą posmaruj plasterki szynki i zwiń w roladki.

2. Pomarańcze dokładnie umyj, sparz. Następnie odkrój skórkę i pokrój w plasterki, ułóż na półmisku. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój na długie paski. Połóż na pomarańczy, obłóż roladkami i pokrojoną w plasterki figą.

Reklama

3. Przygotuj sos: oliwę wymieszaj z musztardą, dopraw do smaku pieprzem. Sosem polej sałatkę.

Reklama
Reklama
Reklama