Sałatka z polędwicą

Opublikowano: 11.12.2007, 13:53
Reklama
Składniki:
- 25 dag krótko pieczonej polędwicy wołowej (różowej w środku)
- 2 cebulki dymki
- kilka liści sałaty
- sól
- grubo zmielony czarny pieprz
- mały zielony ogórek
- natka pietruszki
- oliwa z oliwek
- papryczki chili
Reklama
Przygotowanie:
Na półmisku ułożyć liście umytej i dokładnie osuszonej sałaty, posypać je solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Położyć na nich cienkie plasterki upieczonej polędwicy, posypać grubo zmielonym pieprzem. Pokroić na plasterki ogórek, papryczkę chili i dymkę, posypać mięso, przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą, ozdobić zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama