Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag podgrzybków
  • cebula
  • pęczek szparagów (lub 30 dag fasolki szparagowej)
  • 3 pomidory
  • 5 dag rukoli
  • mała marchewka
  • łyżka soku z cytryny
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 2 łyżki masła
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Podgrzybki oczyść, pokrój w plastry. Razem z posiekaną cebulką podsmaż na maśle. Na koniec oprósz solą i pieprzem.
  2. Szparagi gotuj 12 min w posolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą. Osącz.
  3. Usmażone grzyby wyjmij z patelni, wymieszaj z cząstkami pomidorów, szparagami i rukolą oraz marchewką startą na drobnej tarce.
  4. Tłuszcz po smażeniu grzybów rozprowadź sokiem z cytryny, dolej bulion, zagotuj. Przypraw pieprzem ziołowym. Sałatkę polej sosem. Oprósz czarnym pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama