Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • ok. 20 dag pieczeni, np. wieprzowej, indyczej
  • 15 dag mieszanki sałat
  • pół ogórka sałatkowego
  • kilka suszonych pomidorów z oliwy
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka miodu
  • sok z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pieczonym mięsem!

  1. Pieczeń okrój z przyrumienionej skórki, pokrój w słupki.
  2. Sałatę w razie potrzeby opłucz, osusz, większe liście porwij na kawałki.
  3. Ogórka umyj, pokrój w cienkie plasterki.
  4. Pomidory pokrój w paski.
  5. Wymieszaj przygotowane składniki.
  6. Sałatkę przypraw.
  7. Polej sosem z musztardy, miodu, soku z cytryny i oliwy.
Reklama

Zobacz inne przepisy na sałatki:

Sałatka z makaronem ryżowym - przepis
Sałatka z makaronem i salami - przepis
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis

Reklama
Reklama
Reklama