Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag pieczarek
  • 10 pomidorków
  • 10 dag sałat
  • 5 paluszków krabowych
  • łyżka soku z cytryny
Reklama

Na sos:

  • pół szklanki kremówki
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • skórka otarta z cytryny
  • 2 łyżki białego wina
  • cukier
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie:

1. Schłodzoną kremówkę ubij, połącz z majonezem, winem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

2. Sałatę i pomidorki opłucz. Pieczarki pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Pomidorki przekrój na pół. Paluszki krabowe pokrój ukośnie na 3 kawałki.

Reklama

3. Składniki wymieszaj w misce. Porcje przełóż do pucharków. Polej sosem i podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama