Reklama
Składniki:

25 dag pieczarek,
1 pomidor,
konserwowana papryka,
2 brzoskwinie,
2 łyżki groszku konserwowego,
1/3 szklanki majonezu,
3 łyżki śmietany,
1 łyżka masła,
natka pietruszki,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, pokroić w paski i usmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Paprykę i odsączone brzoskwinie pokroić w kostkę. Połączyć z pieczarkami, zielonym groszkiem i pomidorem. Majonez zmieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać i dodać do sosu, wymieszać. Sałatkę podawać z ciemnym pieczywem.

Reklama
Reklama
Reklama