Sałatka z pieczarkami

Opublikowano: 27.03.2008, 10:46
Reklama
Składniki:
25 dag pieczarek,
1 pomidor,
konserwowana papryka,
2 brzoskwinie,
2 łyżki groszku konserwowego,
1/3 szklanki majonezu,
3 łyżki śmietany,
1 łyżka masła,
natka pietruszki,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w paski i usmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Paprykę i odsączone brzoskwinie pokroić w kostkę. Połączyć z pieczarkami, zielonym groszkiem i pomidorem. Majonez zmieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać i dodać do sosu, wymieszać. Sałatkę podawać z ciemnym pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama