Reklama
Składniki:

- 1 czerwony grejpfrut
- 2 jabłka
- kilka liści sałaty, np. lodowej
- kilka koktajlowych pomidorków
- koperek
- szczypta soli i białego pieprzu do smaku

Reklama
Przygotowanie:

1. Grejpfruta wyszorować, obrać, dokładnie odfiletować, usuwając białą skórkę, pokroić na cząstki, zachować sok.

2. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, owoc pokroić na dość cienkie plasterki.

3. Opłukać i osuszyć liście sałaty, porwać palcami, wyłożyć salaterkę, położyć plasterki jabłka i cząstki grejpfruta.

4. Umyć koktajlowe pomidorki, przekroić je na pół, położyć na owocach, skropić sokiem z grejpfruta, oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonego białego pieprzu.

Reklama

5. Sałatkę udekorować gałązkami świeżego koperku, podawać schłodzoną.

Reklama
Reklama
Reklama