Sałatka z owocami i warzywami

Opublikowano: 15.06.2009, 15:33
Reklama
Składniki:
- 1 czerwony grejpfrut
- 2 jabłka
- kilka liści sałaty, np. lodowej
- kilka koktajlowych pomidorków
- koperek
- szczypta soli i białego pieprzu do smaku
Reklama
Przygotowanie:
1. Grejpfruta wyszorować, obrać, dokładnie odfiletować, usuwając białą skórkę, pokroić na cząstki, zachować sok.
2. Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, owoc pokroić na dość cienkie plasterki.
3. Opłukać i osuszyć liście sałaty, porwać palcami, wyłożyć salaterkę, położyć plasterki jabłka i cząstki grejpfruta.
4. Umyć koktajlowe pomidorki, przekroić je na pół, położyć na owocach, skropić sokiem z grejpfruta, oprószyć szczyptą soli i świeżo zmielonego białego pieprzu.
Reklama
5. Sałatkę udekorować gałązkami świeżego koperku, podawać schłodzoną.
Reklama
Reklama
Reklama