Sałatka z naleśnikiem i kiełkami

Opublikowano: 08.04.2010, 10:12
Reklama
Składniki:
- 1 naleśnik
- 2 jajka
- pół ogórka
- pęczek rzodkiewek
- garść kiełków
- 3 łyżki oleju
- zioła do sałatek
- papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na cząstki. Naleśnik zwiń w ścisły rulon, pokrój na 1–1,5 cm kawałki. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki.
Reklama
2. Ogórek umyj, pokrój na cienkie plasterki, wyłóż nimi salaterkę. Ułóż na nich kawałki jajka, naleśnika i rzodkiewek, posyp kiełkami. Oprósz przyprawami, skrop olejem.
Reklama
Reklama
Reklama